Svjetsko juniorsko prvenstvo – Rio de Janeiro, 05.-09.08.2015.

WRJCH_2Ove godine Svjetsko juniorsko prvenstvo održalo se u (dalekom) Rio de Janeirou u periodu od 05.-09.08.2015.. Naš Klub može se pohvaliti s dvojicom veslača u sastavu hrvatske izborne vrste. Za reprezentaciju su ove godine nastupili Tomislav Čanić (1xJMA) i Patrik Farkaš (u sastavu 4xJMA).

Tomislav je u (posuđenom čamcu) osvojio ukupno 14. mjesto u konkurenciji od 23 čamca. Tomislav je odveslao ukupno četiri utrke, i imao je “peh” da je u četvrtfinalnoj utrci osvojio nesretno četvrto mjesto, što ga je usmjerilo u borbu za finale C/D. Zadnju utrku odveslao je odlično, te zauzeo ukupno 14. mjesto.

Kompletni rezultati Svjetskog juniorskog prvenstva, Rio de Janeiro, 1xJMA

Patrik je u sastavu četverca na pariće veslao s dečkima iz VK Trešnjevka (Leon Bulić), HVK Mornar (Niko Dunkić) i VK Krka (Andrija Šupe). Četverac je od ukupno prijavljenih 25 posada, osvojio ukupno 13. mjesto. Dečki su prvenstvo završili sa dvije pobjede, no može se reći da su kiksali u svojoj repesažnoj grupi, gdje su osvojili četvrto mjesto i na taj način izborili borbu tek za finale C.

Kompletni rezultati Svjetskog juniorskog prvenstva, Rio de Janeiro, 4xJM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>