pripreme

Ljetne pripreme Rama, 16.-23.08.2015.

Kao što je već tradicija u Klubu, dani iza blagdana Velike Gospe predviđeni su za okupljanje svih regatnih veslača, te njihov odlazak na veslačke pripreme na Ramsko jezero (Bosna i Hercegovina). Ove godine na pripreme smo otišli sa 18 veslača i dvojicom trenera (Ante Dragović i Boris Martin).
Nastavi čitati

Proljetne pripreme na vodi, Limski kanal 21. – 28.02. 2015.

Nakon zimskog pripremnog perioda, te odrađenog velikog broja treninga na “suhom”, grupa naših veslača, pod vodstvom trenera Ante Dragovića, u periodu od 21. – 28.02.2015. uputila se na proljetne pripreme na vodi.
Lokacija održavanja priprema, kao i zadnjih 10-ak godina, bio je Limski kanal, s time da su veslači bili smješteni u Vrsaru (Hotel “Pineta”). Na pripreme su otišli: Tomislav Čanić, Lovro Tvrtković, Fran Baumgertner, Laura Vučanjk, Filip Lesić, Karlo Habuda i Patrik Farkaš.
Kako smo već i navikli, dečki su sve zacrtano obavili, a valja naglasiti da zbog vremenskih uvijeta (kiše i vjetra) nisu propustili niti jedan trening.

Ovom prilikom zahvalili bi našim prijateljima iz VK “Arupinum”, koji nam već dugi niz godina izlaze u susret , te osiguravaju ulazno-izlazni ponton.

Pripreme na vodi, Split 02. – 10.01.2015.

Nakon novogodišnjih dočeka i kratkoga slavlja, naši veslači u novu 2015. krenuli su radno i to s odlaskom na pripreme u Split.

Pripreme u periodu od 02.–10.01.2015., organizirao je Hrvatski veslački savez i to za sve potencijalne kandidate hrvatske veslačke izborne vrste.
Od naših veslača na pripreme su se pod vodstvom trenera Ante Dragovića uputili: Josip Bobinac (SMB), Lovro Tvrtković i Antonio Parunov (oba JMA), Laura Vučanjk (JŽA), Patrik Farkaš, Harlo Habuda i Filip Lesić (svi JMB).

Djevojka i mladići su pod budnim okom trenera Dragovića odradili sve zacrtano, te su na koncu priprema odradili i daljinsku regatu na kojoj su nastupili svi učesnici priprema. Od rezultata na daljinskoj regati istaknuli bi prvo mjesto Tomislava Čanića u samcu juniora.

Kompletni rezultati daljinske regate, Split 10.01.2015

Ljetne pripreme Rama, 15. – 22.08.2014

Potaknuti idealnim uvijetima za treniranje, te prošlogodišnjim otvaranjem Veslačkog centra “Rama” (sufinanciranim od strane europskih fondova, općine Rama i Veslačkog saveza Zagreba), kao i neposrednom blizinom smještaja (sa prehranom) i veslačkih hangara za opremu, tako smo i ove godine, u nastavak sezone 2014. krenuli ljetnim pripremama na Ramskom jezeru, u mjestu Šćit (BiH).

Ramsko jezero smješteno je u gornjoramskoj kotlini na sjeveru Hercegovine, na području današnje općine Prozor-Rama. Okruženo je strmim vijencem planinskih masiva Raduše, Makljena, Ljubuše i Vrana. Iako je nastalo kao rezultat potapanja korita rijeke Rame 1968. godine prizor Ramskoga jezera čini se nestvarnim i svrstava ga u najljepša jezera u Europi.Njegova maksimalna dužina je 12 kilometara, površina oko 1500 ha, najveća dubina oko 95 metara, dok su oscilacije vode i do 55 metara.
Nastavi čitati