Monthly Archives: November 2014

61. karlovačka regata, 27.09.2014.

U subotu 27. rujna 2014., nakon jutarnjeg treninga naši kadeti uputili su se na karlovačku veslačku regatu koju već 61. put organiziraju naši prijatelji iz Karlovca.

Na regati su učestvovali veslači domačina (VK „Korana“), veslači VK „Sabljaka“ i naši veslači. Na samoj regati nastupili smo u slijedećim disciplinama:
Nastavi čitati

1. regata Kupa “Miljenka Finderlea” – Bakar

Nakon ljetne „natjecateljske pauze“ i odrađenih ljetnih priprema na Rami usljedio je nastavak sezone 2014. Prva po natjecateljskom kalendaru bila je regata u Bakru, na koju smo se uputili u ranojutarnjim satima. Za razliku od prošlogodišnjih vremenskih uvjeta, ove godine poslužilo nas je sjajno vrijeme, te je sama regata održana po sunčanom vremenu bez daška vjetra.
Nastavi čitati

Ljetne pripreme Rama, 15. – 22.08.2014

Potaknuti idealnim uvijetima za treniranje, te prošlogodišnjim otvaranjem Veslačkog centra “Rama” (sufinanciranim od strane europskih fondova, općine Rama i Veslačkog saveza Zagreba), kao i neposrednom blizinom smještaja (sa prehranom) i veslačkih hangara za opremu, tako smo i ove godine, u nastavak sezone 2014. krenuli ljetnim pripremama na Ramskom jezeru, u mjestu Šćit (BiH).

Ramsko jezero smješteno je u gornjoramskoj kotlini na sjeveru Hercegovine, na području današnje općine Prozor-Rama. Okruženo je strmim vijencem planinskih masiva Raduše, Makljena, Ljubuše i Vrana. Iako je nastalo kao rezultat potapanja korita rijeke Rame 1968. godine prizor Ramskoga jezera čini se nestvarnim i svrstava ga u najljepša jezera u Europi.Njegova maksimalna dužina je 12 kilometara, površina oko 1500 ha, najveća dubina oko 95 metara, dok su oscilacije vode i do 55 metara.
Nastavi čitati

Svjetsko juniorsko prvenstvo – Hamburg, 06.- 10.08.2014.

Nakon sjajne sezone naš veslač Josip Bobinac uspio se je nametnuti izborniku Srećku Šuku, te je i ove godine uspio izboriti nastup u hrvatskoj veslačkoj izbornoj vrsti.

Josip je uz svoje veslačke partnere Haralda Brandta (HVK Vukovar), Marina Ančića (HVK Mornar) i Tomislava Šaina (HAVK Mladost) u sastavu četverca na pariće pristupio “crti” na kojoj su sa izveslanih 6:01,00 uspjeli ostvariti A normu, te time i odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se je održalo u Hamburgu (Njemačka) od 06. – 10. 08.2014.
Nastavi čitati

59. međunarodna regata Bled 2014

U petak 13.06.2014. naši najuspješniji veslači, predvođeni trenerom Antom Dragovićem, uputili su se na regatu sa najdužom tradicijom na ovim prostorima, na Međunarodnu regatu na Bledu. Ove godine regata se je održala 59. put što je stvarno respektabilna brojka, kada se zna koliko je truda i volje potrebno za održavanje jedne takve manifestacije.
Nastavi čitati

Jumbo regata

Za vikend 07. i 08.06.2014. naši veslači nastupili su na „Jumbekovoj“ regati. Ono što je oduvijek krasilo ovu međunarodnu regatu, je to da na njoj ima disciplina za sve uzrasne kategorije, tako da smo na njoj nastupili sa svim našim kategorijma, počevši od polaznika škole veslanja pa do onih najstarijih, a to su juniori.
Nastavi čitati

5. Kup regata, Sabljaci 31.05.2014.

U subotu 31.05.2014., sa polaskom u 7 sati, uputili smo se na regatu na jezero Sabljaci (pored Ogulina). Na regati su nastupila naša 23 veslača i to u slijedećim disciplinama: Josip Bobinac u 1xJMA (osvojio 2. mjesto), Fran Baumgertner i Rudolf Kolarić u 2xJMA (4. mjesto), Lovro Tvrtković i Karlo Habuda u 1xJMB (Lovro 1. mjesto, Karlo 8. mjesto), Filip Lesić i Patrik Farkaš u 2xJMB (osvojili 1. mjesto), Laura Vučanjk u 1xJŽB (3. mjesto), Luka Jekić i Luka Mujagić (iz Trešnjevke) u 2xKMA (osvojili 3. mjesto), Anton Vučinić, Lovro Stanić, Teo Čižić i Dominik Vukmanić u 4xKMA (osvojili 5. mjesto), Katarina Vučina i Nika Šimić u 2xKŽA (osvojile 2. mjesto), Petra Mikić, Marta Kostelić, Talia Kovačić i Sara Kolaković (iz Nove) u 4xGIG KŽA (osvojile 2. mjesto) i Duje Džaja, Vilim Vukmanić, Borna Lušić i Luka Vršalović (iz Trešnjevke) u 4xGIG KMB (osvojili 2. mjesto). Nastavi čitati