Monthly Archives: December 2014

36. međunarodna veslačka regata MARIBOR 2014

Nakon subotnje sjajno odrađene regate ZAGREB 500, naši veslači su se u nedjelju 12.10.2014. uputili na međunarodnu regatu u Maribor. U nedjelju je osvanulo lijepo sunčano jutro, a takav dan je bio sve do našega povratka u Zagreb. Regata u Mariboru oduvijek je bila lijepa regata, jer je blizu Zagreba, uvjeti za veslanje su idealni, a i nakon cijelog dana na regati, povratak kući je kratak, tako da smo i ovaj put u 17 sati sastavili, oprali i pospremili sve čamce s kojima smo bili na regati.
Nastavi čitati

Godišnja skupština Kluba

U srijedu 14.05.2014. u prostorijama Kluba održala se Redovna godišnja skupština Kluba. Prepuna dvorana (dvorana za ergometre) bila je premalena da primi sve članove Kluba i goste koji su prisustvovali Godišnjoj skupštini.
Kako je bilo i najavljeno Skupština je započela u 18 sati, te je njom predsjedao Davor Šug (predsjednik Upravnog odbora Kluba).
Nastavi čitati

Trofej Beograda 2014

Istovremeno dok su naši mlađi veslači nastupali u Vukovaru, nešto stariji su branili reprezentativne i klupske boje u Beogradu gdje su nastupili na međunarodnoj regati „Trofej Beograda 2014“. Ekspedicija predvođena trenerom Antom Dragovićem uputila se za Beograd u petak 02.05.2014. u jutarnjim satima tako da su u petak stigli još odraditi trening i upoznali se sa regatnom stazom.
Nastavi čitati

4. Kup regata, Vukovar 03.05.2014.

U subotu 03.05.2014., ranom zorom (polazak je bio „sa rampe“ u 5.15) uputili smo se u Vukovar gdje se je održavala 11. regata Sv. Filipa i Jakova, a ujedno i 4. regata Veslačkog kupa Miljenka Fiderlea. Na regatu smo krenuli u velikom broju sa čak 22 natjecatelja, s time da je naših 7 veslača bilo na regati u Beogradu, gdje se je održavala međunarodna regata „Trofej Beograda 2014“.
Nastavi čitati

CROATIA OPEN 2014

Nakon iscrpnih priprema za ovogodišnju regatu „CROATIA OPEN 2014“, koja se je održala 12. i 13.04.2014., na zagrebačkom Jarunu i nakon same regate može se reći da je ovogodišnja regata po broju prijavljenih posada i država koje su nastupile na regati najjača do sada.

Na regati su nastupili veslači i veslačice 62 kluba iz 13 država (Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Estonija, Latvija, Mađarska, Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Turska i Hrvatska). Osim klupskih posada na regati su nastupile i reprezentativne posade 8 država.
Nastavi čitati

Otvoreno prvenstvo Zagreba, 29.03.2014.

Ove subote, 29.03.2014., priroda nas je počastila lijepim sunčanim vremenom, te  su naši veslači imali idealne uvjete za „otvorenje“ natjecateljske sezone za regatnoj stazi Jarun.

Naime, naši veslači su nastupili na Otvorenom prvenstvu Zagreba, koje im je poslužilo kao generalna proba za našu klupsku regatu „CROATIA OPEN 2014“, a prema viđenome možemo se nadati dobrim rezultatima i na njoj.
Nastavi čitati

Daljinska regata i kros, 15.03.2014.

U subotu 15.03.2014. istovremeno su se održavala dva natjecanja. Tako su kadeti nastupali na Veslačkom krosu (koji se održavao na savskom nasipu), dok su oni nešto stariji (JB, JA i S) nastupili na daljinskoj regati na Jarunu.
Na daljinskoj regati su nastupili: Josip Bobinac, Tomislav Čanić, Rudolf Kolarić (svi JMA), Lovro Tvrtković, Filip Lesić, Karlo Habuda (svi JMB), te Laura Vučanjk (JŽB).
Nastavi čitati

Prvenstvo Zagreba na veslačkim simulatorima

Sezona natjecanja naših veslača započela je ovog vikenda, kada su se u prostorijama Veslačkog kluba „Trešnjevka“ održala dva natjecanja.  Pa krenimo redom.

Prvo je u subotu 08.03. na rasporedu bilo „Prvenstvo Zagreba na ergometrima na 2000 m“, na kojemu su nastupili večinom svi naši natjecatelj. Natjecanje su, već tradicionalono, otvorili oni najmlađi, kadeti . Od naših kadeta  na natjecanju su nastupili: Ante Čanić, Teo Čižić, Luka Jekić, Toni Pernar, Denny Prelog, Lovro Stanić, Matija Turčić, Anton Vučinić, Dominik Vukmanić, Leonardo Zadravec.
Nastavi čitati