CROATIA OPEN 2015, 11. i 12.04.2015.

Nakon završetka regate može se reći da je ovogodišnje izdanje regate “CROATIA OPEN” opravdalo sva očekivanja i da se s pravom možemo pohvaliti kao organizator jedne od najjačih regata u ovom dijelu Europe.

Na regati je nastupilo oko 1200 natjecatelja iz šezdesetak klubova iz 10 europskih država. U oba dana održano je  ukupno 177 utrka, od čega 34 finala A. Od pregršt zanimljivih utrka, izdvojili bi utrku seniorskih skifova, memorijalnu utrku “Slavka Matoca Muhe”,  u kojoj je slavio Damir Martin, te utrku juniorskih skifova, u kojoj je slavio naš Tomislav Čanić.

Od uspjeha naših veslača prvog dana izdvojili bi nastupe Tomislava Čanića i Patrika Farkaša u juniorskom samcu. Od ukupno 61 prijavljenog juniorskog samca, Tomislav se je okitio zlatnom medaljom dok je Patrik (iako još junior B) zauzeo odlično peto mjesto u finalu A. Naše kadetkinje su prvoga dana veslale dublove, te su po grupama osvojile jedno 1. mjesto (Marta Kostelić u kombinaciji sa Katom Bataković iz Vukovara) i dva 2. mjesta (Sara Kolaković i Katarina Vučina, te Doria Dojder i Talia Kovačić). Karlo Habuda i Filip Lesić su u disciplini 2xJMB osvojili nesretno četvrto mjesto u finalu A (od ukupno 34 prijavljena dubla).
Drugoga dana, istaknuli bi nastupe Patrika Farkaša u samcu mlađih juniora, gdje je Patrik u konkurenciji 47 prijavljenog samca uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Tomislav Čanić je drugoga dana s Andrijom Šupeom (iz VK Krka) veslao reprezentatvni dubl, te su dečki osvojili četvrto mjesto u finalu A. Naši kadeti Anton Vučinić i Lukas Jovakarić osvojili su treće mjesto u 2xKMA, dok su u samcima  kadetkinja Sara Kolaković, Katarina Vučina i Marta Kostelić svaka u svojoj grupi osvojila drugo mjesto.

CROATIA OPEN 2015, kompletni rezultati

Ovom prilikom Veslački klub “Croatia” Zagreb zahvalio bi se svima koji su svojom pomoći pomogli organizaciji i realizaciji ove međunarodne regate. Naročito bi se zahvalili gospodinu Davorinu Gajniku (Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije), gospodinu Robertu Mikcu (Državna uprava za zaštitu i spašavanje, sektor Civilne zaštita), gospodinu Krešimiru Radišiću (Zagreb plakat), gospodi Danijelu i Nevenu Kvesić (Bokart), Karlovačkoj pivovari, JIL sokovima kao i svim mamama na ukusnim kolačima.