OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA 2015, 25. i 26.04.2015.

Za vikend 25. i 26.04.2015. naši veslači nastupili su na Otvorenom Prvenstvu Zagreba 2015. Vrijeme je oba dana bilo sunčano i da nije, na trenutke, bilo jakoga vjetra moglo bi se reći skoro pa idealno.

Prvoga dana Prvenstva osvojenom titulom “Prvaka Zagreba” mogu se pohvaliti Filip Lesić i Karlo Habuda u 2xJMB, Patrik Farkaš u 1xJMA, te Sara Kolaković i Katarina Vučina u 2xKŽ. Od ostalih medaljaša spomenuli bi još i srebrne Tomislava Čanića u 1xJMA i Antona Vučinića u 1xKMA.
Valja istaknuti sjajan nastup Patrika Farkaša koji je, iako još mlađi junior, u jutarnjem djelu nastupio u najjačoj kvalifikacijskoj utrci samaca juniora, te s dužinom čamca prednosti ušao u cilj ispred ostalih potencijalnih kandidata izborne vrste. U popodnevnoj finalnoj utrci samaca juniora, Tomislav je poveo od samoga početka, no Patrik nije posustajao te je u zadnjih 750 metara uspio “slomiti” Tomislavov otpor i kao prvi proći kroz cilj. Na taj način uspio je nanjeti prvi poraz Tomislavu koji nije izgubio utrku još od prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske.

Drugoga dana od rezultata istaknuli bi zlatne medalje Antona Vučinića i Lukasa Jovakarića u 2xKMA, Dujma Džaje, Leonarda Zadravca, Lea Vrtarića, Frana Štimca i kormilara Dorijana Meštriča u 4xGIG-u, srebrne medalje Laure Vučanjk u 1xJŽA, Karla Habude u 1xJMB, Sare Kolaković, Marte Kostelić, Dorije Dojder i Katarine Vučine u 4xKŽA, Patrika Farkaša u kombinaciji s Nikom Dunkićem (iz HVK Mornar) u 2xSM, te brončane medalje Dominika Vukmanića, Matije Turčića, Lovre Stanića i Tea Čižića u 4xJMB, Petre Mikić, Vilima Vukmanića, Dujma Džaje i Borne Lušića s kormilarom Dorijanom Meštričem u 4xGIG-u.
Opet bi istaknuli sjajan nastup Patrika Farkaša koji je u sastavu HVS-ovog dubla u paru s Nikom Dunkićem iz HVK “Mornar” u seniorskoj konkurenciji osvojio sjajno drugo mjesto.

Otvoreno Prvenstvo Zagreba 2015, prvi dan

Otvoreno Prvenstvo Zagreba 2015, drugi dan