Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, 07.-09.07.2017.

Ovogodišnje Hrvatsko veslačko prvenstvo održalo se u nešto ranijem terminu, tako da su se najbolji hrvatski veslači ove godine okupili na SRC “Jarun” od 07.-09.07.2017.

Na ovogodišnjem Prvenstvu države nastupili smo sa (skoro) svim veslačima koji su nastupali ove sezone na natjecanjima. Tako da smo nastupili s ukupno 26 natjecatelja u 18 posada.

Na Prvenstvu su nastupili slijedeći veslači:

– za kadete: Nea Husić (1xKŽA), Stipe Čulina, Borna Lušić (2xKMA), Dujam Džaja (1xKMA), Bartol Savić (1xKMA), Žan Gnjatović, Vito Škarica (2xKMA),

– za juniore B: Doria Dojder (1xJŽB i 4xJŽB), Talia Kovačić (2xJŽB i 4xJŽB), Sara Kolaković,  Katarina Vučina (2xJŽB i 4xJŽB), Barbara Sinovčić (1xJŽB), Luka Perić (2-JMB),

– za juniore A: Barbara Laura Čalušić Ljubičić (2xJŽA), Vitinia Kovačić (2xJŽA), Patrik Farkaš (4xJMA, 8+JMA), Karlo Habuda (2xJMA, 4xJMA i 8+JMA), Filip Lesić (2xJMA, 4xJMA i 8+JMA), Matija Turčić (4xJMA, 4+JMA i 8+JMA), Lovro Stanić (4+JMA i 8+JMA), Ante Čanić (4+JMA i 8+JMA), Teo Čižić (1xLJMA i 8+JMA), Anton Vučinić (8+JMA), Dario Ladović (1xJMA), Roko Lazić (8+JMA).
U dva dana na Prvenstvu se je moglo vidjeti pregršt uzbudljivih utrka, a od rezultata bi izdvojili utrke u kojima su naši veslači osvojili medalje.

Zlatne medalje osvojili su: Katarina Vučina i Tali Kovačić (2xJŽB), Stipe Čulina i Borna Lušić (2xKMA), Matija Turčić, Patrik Farkaš, Filip Lesić i Karlo Habuba (4xJMA).

Srebrne medalje osvojili su: Doria Dojder (4xJŽB), Sara Kolaković (4xJŽB), Talia Kovačić (4xJŽB), Katarina Vučina (4xJŽB), Filip Lesić (2xJMA i 8+JMA), Karlo Habuda (2xJMA i 8+JMA), Teo Čižić (1xLJMA i 8+JMA), Lovro Stanić (8+JMA), Ante Čanić (8+JMA), Anton Vučinić (8+JMA) i Roko Lazić (8+JMA).

Brončane medalje osvojile su: Vitinia Kovačić i Barbara Laura Čalušić Ljubičić (2xJŽA).

Kompletni rezultati finala, subota
Kompletni rezultati finala, nedjelja

U ukupnom poretku (zbroj seniorskog i ovog Prvenstva) naš Klub ponovio je prošlogodišnji uspjeh, te smo, od 24 kluba s osvojenim bodovima, zauzeli 4. mjesto. Valja naglasiti da smo na neto održanom Prvenstvu, odn. na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete, Klub s najviše bodova.

Čestitke svim veslačima, trenerima i ostalim koji su svojim radom doprinjeli ovom rezultatu.