Svjetsko seniorsko prvenstvo – Sarasota, 24.09.-01.10.2017.

2017_senior_svjNa ovogodišnjem svjetskom seniorskom prvenstvu, Klub je, nakon višegodišnje pauze, imao svog predstavnika. Hrvatsku je u disciplina samca predstavljao Damir Martin.

Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu, održanom od 24.09. do 01.10.2017. u Sarasoti (SAD) u konkurenciji od 39 samca, Damir je odveslao četiri utrke. Svoj nastup Damir je započeo pobjedom u svojoj (petoj) izlučnoj utrci. U četvrtfinalnoj utrci, imao je prilično težaka zadatak, pa je u društvu Kubanca, Novozelanđanina, Francuza, Južnoafrikanca i Meksikanca odveslao do drugog mjesta. U polufinalnoj utrci Damir je, među ostalim svjetskim veličinama, drugim mjestom izborio nastup u Finalu A. U finalnoj utrci, odličje mu je izmaklo za 36 stotinki sekunde, te je u konačnici zauzeo 4. mjesto.

Kompletni rezultati, 1xSMA

Osim našeg Damira, Hrvatsku su na svjetskom prvenstvu predstavljali još i braća Sinković (u novoj disciplini 2-SMA), te Luka Radonić (1xLSMA).

Braća Sinković su u dramatičnoj završnici “doveslali” do srebra, te su i u novoj disciplini pokazali svu svoju veličinu, dok je Luka Radonić osvojio 9. mjesto.

Čestitke svim veslačima na sjajnim uspjesima kao i njihovim trenerima.