Medalja s Olimpijskih igara za Damira Martina!

croatiaopen2018

Na netom završenim Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su zbog pandemije odgođene za godinu dana i održanim tijekom kolovoza 2021. godine, naš veslač Damir Martin je osvojio brončanu medalju u disciplini samca!

To je svakako povijesni uspjeh i druga olimpijska medalja za naš klub u povijesti, nakon one što su naši veslači Igor Francetić, Krešimir Čuljak i Silvijo Petriško zaslužili kao članovi brončanog hrvatskog osmerca na Olimpijskim igrama u Sydney-u 2000. godine.

Bila je to sjajna izvedba našeg Damira koji je usprkos ozljedama prekidanom pripremnom olimpijskom ciklusu uspio u pravom trenutku opet dohvatiti najbolju formu za najvažniju utrku. Samo natjecanje je odrađeno perfektno, s kontroliranim i sigurnim utrkama prednatjecanja, te izvanrednim nastupom u finalu u kojem je Damir u zadnjim metrima utrke uspio dohvatiti treće mjesto i toliko željenu medalju. Time je Damir u svoje rezultate nakon srebra iz četverca skul (OI London 2012) te srebra iz samca (OI Rio de Janeiro 2016) u svoju zbirku dodao još jednu olimpijsku medalju, ovaj puta broncu ali zbog svih okolnosti svakako zlatnog sjaja!

Za hrvatsko veslanje ovo su ponovno bile izvanredne Olimpijske igre jer su i veslači Mladosti braća Valent i Martin Sinković potvrdili višegodišnju dominaciju i u disciplini dvojca s kormilarom suvereno osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju.

Za ove fantastične rezultate velike čestitke upućujemo prije svega svim našim medaljašima Damiru, Valentu i Martinu, te naravno i njihovim trenerima Srećku Šuku i Nikoli Braliću.

Rezultate svih veslačkih utrka u samcu ali i svih drugih disciplina na Olimpijskim igrama možete pronaći na stranicama olympics.com.
Snimku finalne utrke našeg Damira možete pogledati na Youtube kanalu.