Uspješno završena regata Croatia Open 2023

Croatia Open 2023 1x JMB medalje

Tradicionalna veslačka regata Croatia Open 2023 i ove je godine okupila zavidan broj sudionika iz osam zamalja (Slovenija, Srbija, Turska, Moldavija, Italija, Češka, Slovačka i Hrvatska). Regata je održana 15. i 16. travnja 2023. godine na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu, u organizaciji našeg kluba te uz pomoć VSZ-a i HVS-a.

Kako se često dogodi u travnju, vrijeme nije baš bilo naklonjeno veslačima i veslačicama jer je bilo dosta perioda kiše i vjetra, ali su uvjeti ipak za većinu utrka ipak bili zadovoljavajući. Loše vrijeme je utjecalo međutim na manji broj gledatelja, što je šteta s obzirom na kvalitetu natjecanja i važnost regate.

Bilo je utrka na vrlo visokom nivou, posebno možemo istaknuti primjerice proslavljene hrvatske olimpijce braću Sinković koji su dominirali u dvojcu na pariće seniora. Što se tiče nastupa veslača i veslačica našeg kluba, možemo biti iznimno zadovoljni nastupom Luke Sabelje koji je pobijedio u sjajnoj utrci samaca juniora B u konkurenciji čak 44 sudioionika! Takođe se odličnim pokazao Mateo Trbuhović koji je nakon vrlo dobrog nastupa u samcu juniora prvi dan (5. mjesto u finalu A u konkurenciji 46 veslača!) drugi dan nastupao u prvim posadama HVS-a te osvojio dva prva mjesta, i to u dvojcu na pariće i četvercu na pariće juniora. Istaknuti ćemo i odličan nastup Petre Mardešić koja je u konkurenciji 42 veslačice u disciplini samac juniorki B ostvarila pobjedu u finalu B, nakon što joj je finale A u time-trial prednatjecanju izmaklo za par desetinki. Time su svo troje veslača već sada pokazali da se možemo veseliti nastavku sezone i potencijalno izvrsnim rezultatima. Nadamo se također da će u nastavku sezone i naši veslači Damir Martin i Fran Šuk pronaći put do još bolje forme, koju na ovoj regati zbog objektivnih okolnosti (bolest, ozljeda) nisu još mogli pokazati.

Kao i uvijek, iskoristili smo našu regatu za okupljanje svih članova kluba koji su značajno pomogli u organizaciji regate. Posebno zahvaljujemo roditeljima veslača kao i sponzorima koji su svaki na svoj način doprinijeli da se regata održi na najbolji način.

Rezultate svih utrka možete pogledati na Furki sport stranici HVS-a