Osvojenih 5 medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete 2023!

Na netom održanom Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete 2023, koje je održano u terminu 30.6. – 2.7.2023. na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu, VK Croatia je nastupla vrlo uspješno. Naime, naši veslači i veslačice su dosegnuli dva naslova prvaka Hrvatske i ukupno osvojili 5 medalja!

Naslov prvaka Hrvatske prvo je ostvario u disciplini samaca mlađih juniora naš Luka Sabelja, koji je još jednom pokazao da je na samom vrhu skulera u svojoj generaciji. Samo nekoliko utrka kasnije isto je ponovila i Petra Mardešić u disciplini samca lakih juniorki. Ovo su sve još impresivniji rezultati ako znamo da su i Luka i Petra tek u prvoj godini mlađe juniorskog staža, i da se možemo nadati da će u godinama koje dolaze i dalje tako uspješno braniti boje našeg kluba.

Ostale medalje kroz borbeno veslanje osvojili su:
– u disciplini 4xJMB Marko Sredić, Gabriel Dunaj, Matej Vraneša i Luka Sabelja
– u discplini 2xJMB Matej Vraneša i Marko Sredić
– u disciplini 2xKMA Luka Hotko i Filip Kitarović

S ovim rezultatima naš je klub u ukupnom poretku svih veslačkih klubova i Hrvatskoj, nakon održanih i seniorskih i junioriskih prvenstava, u ukupnom plasmanu zauzeo 9. mjesto od ukupno 28 klubova koji su na tim prvenstvima za godinu 2023. uspjeli osvojiti bodove.

Upućujemo velike čestitke prvacima i medaljašima, te njihovim trenerima Anti i Borisu. Četitamo i onim veslačima i veslačicama koji su ovaj puta nastupili a nisu osvojili medalje, jer je to potreban razvojni put za svakog veslača i veslačicu. Spomenimo da smo nažalost morali odustati od nekih nastupa zbog bolesti i ozljeda, pa želimo Mateu, Karlu i Franu brzi oporavak pa da na sljedećim prvenstvima budemo i još uspješniji.

Sve rezultate možete pogledati na stranici Furki sport HVS.