Nastavak sezone kroz međunarodna natjecanja

Gust kalendar natjecanja nam je krajem travnja i početkom svibnja 2024. godine donio dvije jake međunarodne regate. Seniori su se okušali na Prvenstvu Europe održanom u Szegedu, Mađarska, dok su mlađi juniori nastupali na tradicionalno masovnoj i jakoj juniorskoj regati u Munchenu u Njemaćkoj.

Prvo je po rasporedu bila regata Prvenstva Europe u veslanju za seniore, održana od 25. do 28. travnja 2024. godine u mađarskom Szegedu. U sastavu reprezentacije ispred našeg kluba nastupio je Damir Martin i ostvario ukupno 12. mjesto u Europi u disciplini 1x SM, plasmanom na 6. mjesto u B finalu. Iako smo se prema rezultatima Svjetskog kupa održanog svega par tjedana ranije nadali da Damir može i do finala, ovaj puta na teškim vjetrovitim uvjetima staze u Szegedu to nije uspjelo. Ipak, vjerujemo da pripreme za OI idu dalje prema planu te se nadamo da će Damšo ponovno biti pravi kad bude najpotrebnije. Od hrvatskih veslača i veslačica odlično su nastupile sestre Jurković u 2- SM te su osvajanjem trećeg mjesta došle do svoje prve velike seniorske medalje, na čemu im čestitamo! Nadamo se da je ovo dobar znak prije pred-olimpijske kriterijske regate, gdje se nadamo da će cure doći do toliko željene norme za OI u Parizu. Solidno su u 2- SM nastupili Valent i Martin Sinković te bili ukupno četvrti, što možda nije nastavak trenda osvajanja velikih medalja na koji su nas navikli, ali vjerujemo da će i oni kroz nastavak priprema se približiti najboljima kad to bude najvažnije, u Parizu. U finalu je još bila u lakom samcu Dora Dragičević, koja skuplja iskustva na seniorskoj sceni za sada u ovoj neolimpijskoj disciplini. Braća Lončarić su u 2x SM bili ukupno trinaesti, pa se u ovoj za njih novoj disciplini također nadamo daljnjem napretku kroz sezonu. Rezultate, fotografije i snimke svih finalnih utrka možete pogledati na stranici FISA-e

Za vikend 4. i 5. svibnja njemački Munchen je već po tradiciji okupio vrlo brojne reprezentacije i klubove na najjačoj juniorskog regati. Tako su ispred našeg kluba a u satavu hrvatske rpprezentacije tamo nastupili u samcu mlađih juniora Luka Sabelja i Marko Sredić. I nastupili su odlično: prvi dan je svatko pobijedio u svojoj grupi, da bi drugi dan Luka u najjačoj skupini ponovno pobijedio sve konkurente, dok je Marko bio 6 u toj najjačoj skupini. Sjajan je to rezultat naših dečki, koji pokazuju da će u VK Croatia i dalje biti dobrih rezultata. Program, fotografije i snimke svih utrka možete pogledati na stranici regate u Munchenu, a ako tražite rezultate to možete pogledati na ovom direktnom linku.