Svjetski kup III – zadnja priprema pred Olimpijske igre

Treće izdanje ovogodišnjeg Svjetskog kupa u veslanju održano je od 14. do 16. lipnja 2024. g. u poljskom Poznanu. Bila je to zadnja kontrolna regata za naše tri olimpijske posade, prije nego krene zadnji blok priprema pred natjecanja u Parizu.

U samcu je nastupio naš veslač Damir Martin i odličnim drugim mjestom pokazao da pripreme za Pariz idu prema planu. Damir je odradio tri odlične utrke, s tim da je u finalu pokazao da nije daleko od jednog od favorita na OI veslača Novog Zelanda. Sada predstoji finalni proces priprema za OI, gdje je već sada jasno da će Damir biti ozbiljan protivnik svima pa i najboljim skifistima svijeta. Veselimo se nastavku sezone i držimo palčeve Damiru i njegovom timu da odrade pripreme prema planu bez ozljeda i bolesti, i nadamo se novim sjajnim vijestima iz Pariza.

Druge dvije hrvatske posade na Svjetskom kupu u sbili braća Sinković u dvojcu bez kormilara i braća Lončarić u dvojcu na pariće. I kod njih se vidi napredak u odnosu na početak sezone, Sinkovići su bili odlični drugi u A finalu a Lončarići u B finalu ali sa solidnim veslanjem i blizu najboljim posadama. Čestitamo i želimo i njima mirne pripreme do OI uz nadu da se mogu ponoviti povijesni rezultati na koje su nas veslači navikli zadnjih nekoliko olimpijskih ciklusa.

Inače ovo izdanje Svjetskog kupa nije okupilo baš svu kremu veslačkog sporta. Neke su jake reprezentacije poput Velike Britanije, Nizozemske ili Italije odlučili propustiti ovo natjecanje. Da li je to bila dobra odluka za njih, pokazati će vrijeme. Natjecanja na OU počinju 27. sprnja, dakle za oko 6 tjedana, a do tada još ima vremena za finalno brušenje forme. Vjerujemo i nadamo se da će naša tri čamca biti tvrd orah svima i kandidati za najviše plasmane na Olimpijskim igrama.

Rezultate svih utrka, fotografije i snimke pogledajte na stranicama
FISA-e
.