Škola veslanja

Škola veslanja namjenjena je djeci između 10 i 14 godina, te predstavlja „ulaznu“ kategoriju u veslanju. Dobrodošla su sva djeca s time da su jedini preduvjeti da dijete zna plivati, te da je zdravo (potvrđuje se sistematskim pregledom u osnovnoj školi i u Sportskoj ambulanti Zagrebačkog sportskog saveza).

Termini održavanja Škole veslanja su svaki dan u 8.30 i 17.00 (zavisno o školskom turnusu), te subotom u 9.00 sati. Program Škole veslanja sastavljen je tako da djeca po njegovom završetku savladaju osnove veslanja na pariće (veslanja s dva vesla),da su sposobna samostalno veslati u samcu, te da su upoznata s najjednostavnijim tipovima suhih treninga. Po završetku Škole veslanja djeca su osposobljena za nastavak treniranja s natjecateljima.

Važno nam je da djeca uživaju i da se zabavljaju, bez obzira da li na treninge dolaze jednom ili četiri puta tjedno, jer će kroz treninge razviti radne navike u smislu trčanja, razgibavanja i vježbi za jačanje mišića, osjećaj čuvanja i odgovornosti prema ostalim članovima i opremi koju koriste (čamci, vesla, ostala klupska oprema). Isto tako, biti će uključena u organizaciju i realizaciju najjače hrvatske veslačke regate, regate “CROATIA OPEN”, a koju organizira naš Klub. Sve to će djetetu pomoći u razvijanju njegovog samopoštovanja i samopouzdanja.

Ovisno o dobu godine treninzi se održavaju:

  • preko zime – u „Veslačkom Domu Croatia“, Trnjanskoj cesti 117
  • ostatak godine – na regatnoj stazi SRC „Jarun“ (hangar A1), Aleja Matije Ljubeka bb

Sve ostale informacije mogu se dobiti na 098/692-994 (Boris Rihtar)