Dragi prijatelji veslanja,

Veslački klub Croatia iz Zagreba objavljuje početak kampanje za prikupljanje novčanih sredstava za nabavku školskih čamaca za potrebe rada Škole veslanja.

PH 2022 1xJMB

Naš veslački klub je klub duge tradicije i bogate povijesti koja je započela još 1935. godine u Zagrebu osnivanjem tadašnjeg kluba VK „Sava“. Kroz svoj rad klub je uvijek ostvarivao vrhunske sportske rezultate, pa tako s ponosom ističemo da je iz naših redova između ostalih zapaženih veslača i veslačica čak 4 osvajača olimpijskih odličja od kojih je zadnji Damir Martin, naš brončani olimpijac s OI u Tokiju 2021. Osim sportskih ciljeva, VK „Croatia“ Zagreb veliku pažnju poklanja i radu s mladima kroz pogone svoje Škole veslanja, kroz koju su prošle generacije mladih veslača i veslačica, gradeći ne samo sportske karijere već i gradeći sebe kao vrijedne i korisne članove zajednice.

Nažalost, u današnjim vremenima oskudnih mogućnosti financiranja rada s djecom Klub se našao u situaciji da sve teže prati potrebe pogona Škole veslanja, te su trenutno uvjeti u smislu kvalitete veslačkih čamaca i potrebne opreme neadekvatni. Stoga je Klub odlučio pozvati sve prijatelje veslanja u Hrvatskoj da prema mogućnostima pomognu prikupljanju sredstava za nabavku tri školska čamca, koji bi osigurali da kroz Klub sazriju nove generacije veslača i veslačica, a nadamo se među njima i neki novi olimpijski medaljaši.

Akciju pokrećemo na datum 15.10.2022 i trajati će do 31.12.2022. Ciljani iznos donacija je ukupno 100.000,00 kn.

Pozivamo sve prijatelje veslanja dobre volje da prema mogućnosti uplate novčana sredstva, prema podacima kako je navedeno niže.

Unaprijed zahvaljujemo svim potencijalnim donatorima, a bez obzira na iznos uplaćenih sredstava cijeniti ćemo svaki doprinos.

Uz sportski pozdrav,
Veslački klub Croatia Zagreb

Podaci za uplatu:
Veslački klub „Croatia“ Zagreb
Trnjanska cesta 117
10000 Zagreb
OIB 44209715627
IBAN HR6623600001101507320
SWIFT ZABAHR2X
Opis uplate: Donacija za nabavku čamaca za školu veslanja